MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

Novetats, dubtes, preguntes, comentaris...

MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

EntradaAutor: Vidi » 20 nov. 2014, 18:27

Avui vos porto un article que consta de algunes premises que s'han de tenir en compte alhora de fer un banquillo competent per a una baralla. Jo sempre ho dic, lo banquillo es més important que la baralla ensi, penseu que a un torneig jugues sempre més partides amb banquillo que sense.

El article esta basat en un article de un jugador professional Owen Turtenwald, l'article que va escriure ell es en el que jo sempre tinc com a biblia cuan faig lo banquillo.

1.Cartes Concordants

Una pregunta que sempre hem proposo a mi mateix cuan astic considerant una carta del meu banquillo és en quina manera que no sigue la obvia beneficiarà aquesta a la meua baralla. Per exemple, si jo estic jugant Affinity a Modern, cartes com Despreciahechizos i Aguja Medular són obviament bones perque actuen com a cartes de disrupció mentres segueixen la linea de la baralla (són beneficioses per al Devastador Arcoligado o el Blindaje craneano). El Despreciahechizos te la ventatja de que es converteix en una carta encara bonísima per a robar juntament en lo Devastador Arcoligado, ja que et permeteix sacrificar-ho tot per a inflar el Devastador sense preocuparte de matacriatures.

Tens que decidir entre Imperio de la Ley o Eidiolon de la Retorica com a carta de banquillo contra baralles de Tormenta. Depen de varios factors, la resposta surt de dins la teva baralla. Un deck que gira entorn a la carta Vaina de Nacimiento sempre triara el Eidolon por raons obvies, però un deck UWR Control segurament preferira el encantament perquè es més difícil de destruir.

Conclusió: Les cartes del teu banquillo tenen que concordar en la teua baralla. Realment hi ha moltes cartes que fan el mateix, però sempre hi haura una de millor. Potser és perquè ets serveix contra més emparellaments, perque pot desenvolupar varies funcions (Refuerzos Oportunos serveix tant com a baralles agresives com contra baralles de chispes) o perque té, encara que sigui petita, en alguna carta del teu deck.

Resilencia

Tambè s’ha de mencionar que es molt important estar segur que les cartes que tu posaràs de banquillo no seràn facil de respondre (de solucionar per l’enemig). Jugues Affinity a Modern i et poses de banquillo Aguja Medular per a parar alguna carta del rival, tu sas que ell juga 4 copies de Agravio Antiguo al seu banquillo, per tant resulta bastant difícil per a tu que la Aguja Medular et pugue solucionar el problema si en cualsevol moment pot ser destruida. Aixo s’ha de tenir en compte per a cada carta de banquillo - si tu sas que l’oponent te cartes per neutralitzar alguna carta del teu banquillo aquesta per molta de la seva eficacia.

Jo sempre prefereixo banquillejar cartes que ataquen desde un altre angle. Otorga molta potencia tenir un banquillo que t’ajude dins d’un emparellament i esquive tot el removal que pugue tenir el rival (tant de criaturas com de permanents). Sempre has de pensar en com les teues cartes poden vores afectades per les cartes del rival (tant les que es posarà de banquillo com les que porta de base) i intentar que no dispose de moltes respostes i que és quede en cartes mortes a la baralla. Per exemple, pots portar 4 copies de Descanse en Paz per lluitar contra baralles que porten de base 4 Tarmogoyf i 4 Chamán Rito Mortal pero aquestes mateixes baralles porten 4 Deterioro Brusco que són la resposta perfecta contra el Descanse en Paz, per tant, no es una solució molt òptima.

Conclusió: El banquillo esta per solucionarte coses no per ferte jugar alrededor de si et robaras una carta que t’has posat. La carta que et poses al banquillo per a combatir una baralla ha de ser una carta que al rival li sigue dificil de respondre (destruir, referse después de que la hagis jugat, etc.)

Impacte

Dins l’ha modalitat de Construido (baralla montada de casa) una de les coses que sempre tens que buscar es que les teves cartes de banquillo siguen el més devastadores posible.
Jugues una ronda contra Manaless Dredge (baralla que no te terres i tracta de dragar com un loco, on lo cementeri es la teua mà), la primera partida segurament la pedras perquè tu no tens respostes contra la seva baralla i tots els teus petabixos ton inútils, ja que es torna sempre coses del cementeri en joc. Pero la segona i tercera partida pots guanyarlo de turno dos si aconseguixes jugarli un Descanse en Paz o una Jaula del cavacumbas perquè ell contra aixo no podrà fer res. No es una victoria real al turno dos, però l’has dixat sense possibilitats de fer res al teu segon turno i hauria de concedir.
En això vull fer vore que Descanse en Paz es una carta totalment devastadora contra algunes baralles del metagame, otorgante partides gratis, este es el IMPACTE que busquem en moltes cartes del banquillo.

Si tu estas jugant contra una baralla que porta 40 Descarga de Lava i 20 Montaña segurament voldras banquillejar Néctar Sagrado, però es molt millor si portes al banquillo la carta Circulo de Protección: Rojo o encara millor que aquestes dos es si portes Línea Mística de la Santidad. Normalment sempre tens un munt de opcions alhora de triar quines cartes portar per a guanyar cert emparellament i depen només de un mateix saber quina es la que te més impacte si es jugada.

Conclusió: Les cartes del banquillo tenen que ser BOMBES, et pots permetre portar cartes del estil Luna de Sangre o Atoramiento al banquillo perque si la resols guanyes automàticament. No es bo portar banquillos on tot són 3-4 copies de BOMBES totalment inconexes. Si et robes les 3-4 cartes que has posat guanyes sempre, però això te poca probabilitat de passar. Si hi ha una baralla que es juga molt o va molt be contra la teua sempre pots portar 2-3-4 BOMBES que siguen instawin contra elles, sempre deixan les 11-12 cartes restants per a cartes flexibles.

Flexibilitat

Fer el banquillo pot resultar complicat perquè normalment hi ha molts decks que també intenten, amb el seu banquillo, decantar l’emparellament a favor seu, aixó implica ilimitades opcions a tenir en compte. El mes important per a mi dins el Magic competitiu és estar segur que mitjançant el banquillo pugues aconseguir que la teua baralla no tingue cap carta morta contra cap emparellament.
Per exemple, estant segur que pots treure tots els matacriatures contra baralles sense criaturas, però poden substitur totes aquestes cartes. Pots elegir per al teu banquillo una carta sobre una altra perque és “mes que res” contra una baralla de control. Si has de triar entre Aguja Medular i Revocador Pirexiano, assumint que los dos farán la mateixa funció gracies a la seua habilitat, triaras el Revocador per a substituir els Doom Blade que tens morts ja que el rival no juga criaturas. Triaras el Revocador perquè ademes de molestar en la seua habilitat posa pressió en taula.
Es signe de un banquillo ben fet cuan sempre aconsegueixes canviar totes les teues cartes mortes en tots els emparellaments.

Sempre que es fa un banquillo s’ha de reflexionar i pensar en “La Ruta fins la Victoria”. Poso l’exemple de la baralla que jo jugo més: Birthing Pod. La baralla es un deck agro-combo que gràcies a la Vaina de Nacimiento sempre sol tenir respostes contra tot i es pot tirar a combar en facilitat. La estrategia principal del deck es o combar o guanyar a base de que la majoria de cartes fan 2x1 i així obtens ventatja en taula. Sempre que pots aprofites el poder de la Vaina de Nacimiento per guanyar les partides o de cartes molt molestes que guanyen emparellaments elles soles com la Voz del Resurgimiento.
Hi ha una baralla anomenada Death and Taxes que de base porta moltissim odi contra la Pod. Porta cartes que no et diesen buscar i moltes criaturas de 2x1 i voladores a les cuals el poc removal que porta la baralla Podno arriba. La meua “Ruta fins la Victoria” contra aquesta baralla es treurem laVaina de Nacimiento i convertirl el deck, gracies al banquillo, en una baralla Midrange: poso criaturas amb molta presència en taula, descartadors de cartes, matacriatures, etc. Aixa substitueixo cartes com laVaina de Nacimiento i Acorde de la Llamada que estan mortes dins de este emparellament per cartes com Desmembrar, Deterioro Brusco, Confiscar pensamientos, Thrun, el último Troll, etc. Cap de aquestes cartes està posada al banquillo pensant amb ser jugada contra la Death and Taxes, però en este emparellament, com a molts altres, les aprofito perque crec que és la millor manera de guanyar. No sempre és bo cambiar la orientació de la baralla cambiant 12-13 o més cartes de cop, però aquest és un cas especial, ja que l'emparellament ho demana i la baralla ho pot soportar

Conclusió: El banquillo ha de ser variat, has de portar cartes flexibles que ets serveixin en moltes situacions. A mí magrada molt portar banquillos de 14-15 cartes diferents i que totes s’adaptiguen a un munt de situacions, cartes com Izzet Charm, Golgari Charm, Confiscar pensamientos, Exarca Sepultador són exemple de cartes que solc jugar de banquillo. Una vegada tingues les cartes que t’agradaria jugar al banquillo (normalment seran més de 15 xD) intenta definir una estrategia a seguir contra cada emparellament, Aixa sabras cuantes copies de cada voldras portar, quines cartes tens la intensió de treure de la baralla principal, etc.

Moderació

És perillos sempre que lo teu banquillo cambie completament del pla primari de la teua baralla. Un exemple podria ser que tu fagis el intercambi de 6-7-8 amenaces per cartes reactives (counters, matabichos, etc.). Aixó provocara que la partida s’allargue i que el teu rival tingue mes possibilitats de robarse més removals, si ell no s’ha tret removals al banquillejar i tu t’has tret criaturas segurament es donarà el cas de que ell tindrà més removals que tu criaturas, es farà imposible que les teues criaturas puguen sobreviure suficient com per donarte la partida.
Poden pariese decisions lógiques construir la teua baralla i banquillo de tal manera que pugues intercambiar les criaturas dèbils i vulnerables al removal del contrari per removal propi que faigue front a les seues criaturas, deixant una baralla amb cartas reactives de 1x1 i criatures potents i amenassants. Però llavors es corre el risc de tenir una baralla inestable i sense un pla definit, o amb un pla que consistix en robarse la mà perfecta, que no funciona bé.

Igual que és molt important destacar que tens que poder intercambiar les cartes mortes a cada emparellament per cartes de calitat o almenys de 1x1 i útils també he de dir que es important no centrarse en solsament un emparellament. Si la teva baralla ja és bona o esta igualada amb una de les baralles més importants del format, no possis cartes de més al banquillo per decantarlo completament. És posible que a la hora de banquillejar no trobes lloc per a 4-5 cartes que portes al banquillo que són una bomba, ja que totes les cartes que portes de base t’han sigue útils durant la primera partida.

Conclusió: Moderació. No poses les 15 cartes per a cambiar la teua baralla completament, aixó no és bo. Tampoc es bo centrarse massa en lluitar contra una sola baralla. Pensa que a un torneig de 8 rondes lo més normal és que jugues com a molt 2 vegades contra la mateixa baralla i aixó si és la baralla dominant. La conclusió es MODERACIÓ sempre.

Relevancia

Sempre que hem plantejo com ha de ser el banquillo de la meua baralla sempre m’asseguro de tenir un pla definit contra les baralles més populars del format. Demà tinc que anar a jugar un torneig de Estándar, està clar que el meu banquillo te que tenir un pla contra Abzan, un contra Mardu Midrange i un contra Jeskai Aggro.

Cuan construixo lo meu banquillo sempre tinc en ment que les cartes que pose han de ser dures per al rival, si pot ser que no se les esperi i sobretot versatils. Està clar que no sempre es pot fer això però la premisa general es aquesta. Si cuan estas mirant el teu banquillo et recorda a una Navalla Suissa es que vas per bon camí.

Conclusió: Has d’estar preparat per al metagame, però alhora tens que tenir cartes versatils i potents. La Navalla Suissa es la clan. Sempre sha de tenir en compte les cartes mortes que pugues tenir.

Com a apunt final posare unes paraules que ami sempre me venen al cap cuan preparo un banquillo: Cartes mortes, baralla popular, navalla suissa, cami cap a la victoria.

Espero que os agrade l'article i que sobretot vos sigue útil :D
Avatar de l’usuari
Vidi
 
Entrades: 107
Membre des de: 19 gen. 2014, 18:39

Re: MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

EntradaAutor: Pep Blasco » 22 nov. 2014, 11:45

Bon article....

la meva frase per a quan faig banquillo és esta: "Stain the mind, surgical, extirpate i merda d'esta... si l'altre no te la carta no la pot jugar, fuuuuck!!!! i mira-li la cara quan ho tires!!! encara que no guanyis la partida és com una victoria!!"
Pep Blasco
 
Entrades: 601
Membre des de: 29 des. 2013, 13:16

Re: MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

EntradaAutor: Zodd » 22 nov. 2014, 15:28

Molt bon article sí senyor, estic d'acord en pràcticament tot lo que has comentat. El banquillo és clau, tant o més important que la baralla base, jo sóc més de posar bombes, encara que últimament patino en versatilitat. En fi, en ganes de provar cartes noves del banquillo ^^
David
Avatar de l’usuari
Zodd
 
Entrades: 278
Membre des de: 16 gen. 2014, 21:58

Re: MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

EntradaAutor: Jordi » 22 nov. 2014, 16:32

Ho tindre en compte! I demano consell: quina banqueta podria posar contra control a la baralla de soldats monowhite? Afegiries color i desfaries la tematica? No se com optimitzarla seguint sent standard....o potser la manera es ferla mes agresiva?
Avatar de l’usuari
Jordi
 
Entrades: 122
Membre des de: 20 set. 2013, 13:33

Re: MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

EntradaAutor: Zodd » 22 nov. 2014, 22:01

Jordi ha escrit:Ho tindre en compte! I demano consell: quina banqueta podria posar contra control a la baralla de soldats monowhite? Afegiries color i desfaries la tematica? No se com optimitzarla seguint sent standard....o potser la manera es ferla mes agresiva?


Et proposo varies cartes que et poden anar bé de banquillo, pensant que vols fer-la monocolor. Si volguesses ficar un o més colors ja pensaríem en altres cartes, encara que seria l'opció més cara.

- Gryff alas sosegadoras contra rinos, contra rocs, contra avispas reina i hidra del genesis, i no deixa de ser un 2/1 que pega volant, que no està gens malament.
- Mirada herética contra tot lo que sigue blanc del metagame, des de seeker of the way fins butchers of the horde, encadenar a las rocas, elspeths...
- Campo de Supresión el·liminar criatures molestes, des de mantis, krufix, brimaz, rinos...
- Borrar la teoria és per a evitar que et combe en la jeskai ascendancy, la pràctica és per a borrar del mapa a les krufix, també exilia déus, látigos, bueno bonito y barato.
- Voluntad de los dioses per protegir les teues criatures més valuoses, o per fer-les imbloquejables.

Tens un problema amb les criatures petites com el rabblemaster, els seekers of the way o mantis rider, no tens forma de matar-los, les teues són igualment petites i sobretot el primer, si no el mates no deixarà de parir trasgos... hi ha poc removal blanc, i en lo que hi ha actualment en blanc ja ho hem mirat tot en lupa, una opció que et proposaria més a la llarga seria posar roig, més que res per brotes de magma i avivar las llamas. Podríem mirar de ficar-te Terminar las hostilidades però llavors la opció aggro de la teua baralla se n'aniria a prendre pel sac, ho has de mirar bé i provar-ho, sobretot provar-ho.
David
Avatar de l’usuari
Zodd
 
Entrades: 278
Membre des de: 16 gen. 2014, 21:58

Re: MISHORASPERDIDAS: 6 manaments per al banquillo perfecte

EntradaAutor: Vidi » 24 nov. 2014, 12:54

Jo lo que faria es posarli splah a roig. Podries portar coses així al banquillo

Magma Spray: per un mana roig mates rabblemasters, seekers of the way i bichets petits.
Anger of the gods contra baralles que abusen de posar tokens i monoreds superaggros.
Gods Willings contra pairings de control es bo. Contra control no pots portar molta cosa més. Si tu ja portes lo de indestructible de base.
Glare of Heresy es bonissim de banquillo. Contra jeskai exilies mantis i brimaz, contra abzan exilies rhino, roc, lleons.

De base podries portar Akroan Crusader en moltes coses que faiguen objectiu i posarli a la baralla Obelisk of Urd. Atento a un cartonaco que se diu Launch the Fleet.

Aixo potser es lo que faria io, un splashet a roig per a lo Akroan Crusader més banquillo i coses que faiguen objectiu per aprofitarlo per aprofitarlo. La combinacio Obelisk of Urd més Launch the Fleet també la posaria.
Avatar de l’usuari
Vidi
 
Entrades: 107
Membre des de: 19 gen. 2014, 18:39


Torna a: Magic: The Gathering

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant